Abonare la newsletter

* indicates required

Implica-te

Informează-te !

Prima cale spre implicarea eficientă este o informare corectă și o cunoaștere a problematicii care ne interesează.
Noi putem oferi tuturor celor interesați informații despre administrarea ariilor naturale protejate, conservarea biodiversității și geodiversității, ecoturism, educație ecologică, dezvoltare durabilă, management forestier și al faunei de interes cinegetic, în special pentru zona în care activăm, dar și cu caracter general.
Solicită informații la adresele: office@kogayon.ro.
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ultimele noutăți și informații de interes.

Implică-te în rezolvarea și sancționarea distrugerilor naturii! Aici găsești câteva sfaturi practice despre cum trebuie acționat.

Informează-ne !

Orice informație din zona noastră de activitate (Parcul Național Buila-Vânturarița și comunitățile locale) este binevenită și ne poate ajuta în activitatea noastră.
Ajută-ne să ne îmbunătățim munca și rezultatele trimițându-ne informații, fotografii, filme despre floră, faună, peisaje, obiective turistice și altele.
Ajută-ne să rezolvăm mai rapid și mai eficient problemele din zonă trimițându-ne informații, fotografii, filme despre exploatări forestiere, vânători/braconieri, activități motorizate, pășunat și alte activități cu impact asupra parcului și zonei, precum și despre starea traseelor, marcajelor, refugiilor, spațiilor de campare, punctelor de informare.

Fii voluntar !

Înscrie-te ca voluntar în cadrul asociației noastre și poți participa direct la activități de voluntariat în Parcul Național Buila-Vânturarița și nu numai, cuprinzând amenajarea și întreținerea infrastructurii specifice (trasee, refugii, spații de campare, puncte de informare etc.), monitorizare a biodiversității, cercetare, educație ecologică și altele.
Trimite-ne completat acest formular și noi te vom anunța când, cum și unde se organizează acțiuni de voluntariat. Il poti completa si online aici.

Donează 3,5% din impozitul pe salariu pentru Parcul Național Buila-Vânturarița și activitățile asociației !

Fiecare angajat poate decide dacă 3,5% din impozitul datorat statului din salarii sau din venituri extrasalariale poate fi lăsat statului sau poate fi direcționat către o organizație nonprofit.
Din banii strânși din acești 3,5% noi am reconstruit două refugii turistice în Parcul Național Buila-Vânturarița, am realizat trasee tematice, am amenajat și intreținut infrastructura turistică a parcul, am investit în conservarea naturii, în educația ecologică a copiilor din zona parcului prin programul Ranger Junior, am realizat ghiduri turistice și alte materiale educativ-informative destinate localnicilor și vizitatorilor zonei.

Ne poti ajuta ca in perioada 2020 - 2022 sa obtinem statutul de geoparc UNESCO pentru Oltenia de sub Munte, sa realizam si aplicam o strategie de dezvoltare durabila a regiunii pentru perioada 2021 - 2030, sa continuam si dezvoltam programul Ranger Junior, sa dezvoltam sectorul de servicii si produse locale.

Daca nu vrei să lași acești 3,5% statului, ni-i poți da nouă și astfel ai certitudinea că se va face ceva bun și util pentru natură și oameni cu ei.

Cum direcționezi 3,5% pentru ASOCIAȚIA KOGAYON ?
Este foarte simplu:
Dacă ești salariat, completezi DECLARAȚIA 230 cu datele tale (ale noastre sunt deja trecute pe formular)

Cod de identificare fiscala: 16132059
Cont bancar: RO51 RNCB 0265 0061 3421 0001
Suma ce urmează a fi direcționată va fi completată de către funcționarii Administrațiilor Financiare. Declarațiile pot fi trimise prin poștă (recomandat) sau depuse personal până la 15 mai la Administrațiile Financiare de care aparții.

Donează 20% din impozitul pe profit al firmei tale pentru Parcul Național Buila-Vânturarița și activitățile asociației !

Orice companie poate deveni susținătoare a proiectelor noastre folosindu-se de prevederile codului fiscal referitoare la sponsorizare.
Simplu. Prin sponsorizare
Fără cost, pentru companii care obțin profit.
Poți ajuta, redirecționând 20% din impozitul pe profit către noi, în loc să-l lași statului.
Avantajele unei companii care obtine profit:
nu costă nimic (redirecţionezi din impozitul pe care oricum îl plăteşti statului)
nebirocratic (închei doar un contract de sponsorizare)
100% transparenţă (100% din banii donaţi se duc către proiectele noastre).
Se poate face în 3 paşi simpli:
1. Descarci contractul de sponsorizare.
2. Completezi cu datele firmei şi suma şi ni-l trimiţi în format WORD pe e-mail la adresa office@kogayon.ro .

3. Noi îl imprimăm în 2 exemplare, îl semnăm, stampilăm şi îl expediem prin poştă la adresa indicată.
Te rugăm să ne returnezi unul dintre exemplare cu ambele semnături şi ştampile.

Cum se calculează această sumă ce poate fi redirecţionată din impozitul pe întreg anul 2013?
Firma îşi va estima profitul anului fiscal 2013 (plecând de la impozitul calculat pe primele 3 trimestre şi de la estimarea impozitului pe trimestrul 4 precum şi cifra de afaceri a acestui an. Practic suma, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 3‰ (la mie) din cifra de afaceri), se scade din impozit.
Diferenţa de 80% din impozitul se virează către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege (25 ianuarie 2014).
Sponsorizarea, deși este o cheltuială nedeductibilă, nu este impozitată cu 16%.
Sponsorizarea este total deductibilă din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de Codul Fiscal (să nu fie mai mare 3 ‰ (mie) din cifra de afaceri, şi de 20% din impozit).
Impozitul pe profit al oricărei companii poate avea următoarea repartizare, conform Codului Fiscal (Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p):
"Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplineşte cumulativ urmatoarele condiţii:
- Este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
- Nu depăşeşte mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat."
Reflectarea în contabilitate a operatiunilor de sponsorizare prin acordarea de numerar cash sau virament bancar o găseşti aici: Extras Cod Fiscal.

Donează direct orice sumă, fără niciun fel de comision !

ps3.jpg

Dacă sunteți sau doriți să deveniți prieteni ai Parcul Național Buila-Vânturarița și ai asociației noastre, acum aveți ocazia să susțineți direct proiectele noastre printr-o donație online!
Donațiile se fac simplu si sigur, cu 0 comision, de către orice posesor de card bancar.
Trebuie doar să alegi unul dintre proiectele noastre înscrise pe Bursa Binelui, se apasă butonul donează, se completează numele, adresa de email și valoarea donației (între 5 și 1000 lei), apoi se completează datele solicitate pentru orice plată online.

Ce dorim să facem mai departe?

Banda_foto.png

  • Centrul de vizitare al Parcului Național Buila-Vânturarița și al Olteniei de sub Munte,
  • Continuarea programului Ranger Junior al Parcului Național Buila-Vânturarița și alte activități de educație ecologică,
  • Voluntariat pentru intreținerea infrastructurii turistice a parcului și zonei,
  • Dezvoltarea durabilă a zonei,
  • Promovarea zonei Olteniei de sub Munte și ecoturimului în regiune.

Documente pentru descărcat:

 

Fiecare angajat poate decide dacă 3,5% din impozitul datorat statului din salarii sau din venituri extrasalariale poate fi lăsat statului sau poate fi direcționat către o organizație nonprofit.

afla mai multe

 
Rezultate sondaj ianuarie 2024

Vezi toate noutatile