EchipaAsociația Kogayon înseamnă în primul rând oameni. Acești oameni, toți voluntari, au ales să și facă ceva pentru natură, în special pentru munte, în afară de a merge pur și simplu pe coclauri. Așa că, toți cei aproape 200 de membri ai asociației și-au pus în comun cunoștințele, experiența, timpul și banii pentru a avea grijă de un colțișor de natură și a încerca să rezolve cu succes unele probleme cu care se confruntă natura României. Totul este o poveste frumoasă, de succes, scrisă cu entuziasm, voie bună, muncă multă și dăruire pentru natură, munte, animalele și florile sălbatice, copiii dornici de învățare alături de noi, comunitățile locale și vizitatorii zonei minunate unde ne desfășurăm activitatea. Toate planurile au fost legate în jurul întâlnirilor săptămânale de joi seara, ce se țin deja de 10 ani, a cântărilor și poveștilor din jurul focurilor de tabără, de unde a ieșit odată și un imn Kogayon (prezentare), a celor 10 revelioane petrecute împreună, a ieșirilor la munte și a diverselor activități de voluntariat din cadrul proiectelor, ca de exemplu montarea unui panou informativ pe un traseu tematic, construirea unui foișor pentru activitățile educative cu copiii, transportul materialelor și reconstrucția unui refugiu turistic în Curmătura Builei, amenajarea unui părculeț în curtea unei biserici din sat sau realizarea unui spot publicitar pentru activități educative.
|
Fiecare angajat poate decide dacă 2% din impozitul datorat statului din salarii sau din venituri extrasalariale poate fi lăsat statului sau poate fi direcționat către o organizație nonprofit.
Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte va fi un pol al dezvoltării durabile al regiunii, cu beneficii majore de mediu, economice și sociale pentru comunitățile locale, fiind legătura dintre vizitatori, parcul național și comunitățile locale.
Ne poti ajuta si tu promovandu-ne proiectul, ajutandu-ne sa gasim noi donatori si sustinatori si/sau donand pentru proiect in cadrul Campionatului de Bine.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |