Abonare la newsletter

* indicates required

Marius Andrei

Bun gasit si La Multi Ani, dragi prieteni!
Mi-as dori sa am si eu talentul narativ al unora dintre kogayonii care au scris pana acum, pentru ca asa cum am sustinut-o intotdeauna, o poveste frumoasa poate inalta orice lucru simplu. Caci simpla e si amintirea pe care eu o pastrez cu drag in inima de cand m-am alaturat Kogayonului. Vara lui 2007, sa fi fost iunie sau iulie, nu mai tine minte exact, am participat la o actiune de marcare a unor trasee. Mai precis segmentele Scarisoara - Pahomie si Pahomie - Saua Stevioara. Pe vremea aceea nu cunosteam mai pe nimeni in Asociatie, fusesem doar la cateva intalniri si totul era nou. Nu stiam atunci ce impact vor avea pentru mine Florin, Corina, sotii Radulescu, Raluca, Adi Glavan si ceilalti (ulterior aveam sa ii cunosc suficient de bine). Imi amintesc ca dupa doar 10 minute de mers in directia Patrunsa, cateva tunete colosale ne-au facut sa ne intoarcem, iar ultimele sute de metri pana la refugiu am fost bombardati cu o grindina napraznica! Mai tarziu ziua aceea, undeva spre Pahomie, fix in mijlocul drumului, resturile unui foc, multe multe tacamuri de ultima folosinta si... o punga cu vreo 3 kile de rosii, intacte! Rosiile au fost rechizitionate! Si binenteles, urcarea si marcarea punctului albastru, care mie mi-a placut foarte mult nu doar datorita varietatii peisajului ci si pentru ca am simtit cum iau parte la nasterea unei povesti frumoase, pe care ulterior le-o voi spune altora. Si bineinteles, un ocean de urzici prin care cu greu ne-am facut cale la stana Stevioara (parasita atunci). O saptamana m-au tinut basicile alea! Un gand bun de viitor? Doar unul? Imi doresc ca Asociatia Kogayon sa devina o entitate legislativa care sa poata elabora sau modifica legi de mediu. Nu stiu daca se poate, nu cunosc mecanismele legislatiei, dar stiu ca o lege poate fi data daca se intruneste un anumit numar de cereri din partea populatiei. Asadar mi-as dori ca numele Kogayon sa inspire oamenii, tineri si batrani deopotriva, sa gandeasca mai eco, mai responsabil fata de natura si de ei insisi. Vreau sa
ramanem in istorie pentru ca am reusit sa schimbam in bine aspecte rusinoase ale tarii noastre. Ne vedem la bere! Si nu imi sta gandul la insigna, pe care oricum eu o port in mintea mea inca de la inceput, ci la revedere!

Marius Andrei - doctor horroris cauza

Fiecare angajat poate decide dacă 3,5% din impozitul datorat statului din salarii sau din venituri extrasalariale poate fi lăsat statului sau poate fi direcționat către o organizație nonprofit.

afla mai multe

Vezi toate noutatile