Abonare la newsletter

* indicates required

Alex Stefan

AMINTIRI.

Primele mele amintiri legate de Buila-Vanturarita dateaza din epoca pre-PNBV.
Consider ca omul nu poate cunoaste si aprecia cum trebuie natura decat in mijlocul ei (era sa fac o gluma si sa spun acelasi lucru si despre fete, dar bine ca n-am zis). Pentru asta, este necesara o minima infrastructura, poteci intretinute, marcaje, indicatoare, refugii sau adaposturi. Existenta unora din ele era o chestie mistica in perioada pre-PNBV.
Prin urmare, m-am simtit tare mandru, desi mandria e un pacat, atunci cand am pus si eu umarul la caratul unor scanduri pentru Refugiul din Curmatura Builei, despre care am auzit ulterior numai aprecieri de bine.
Si mai sunt de parere ca un mesaj trebuie adaptat la categoriile de oameni care il acceseaza, iesind un pic din strictetea indicatoarelor standard, prin realizarea de trasee tematice care informeaza si educa, asa ca mi-a ramas o placuta amintire in special legata de relizarea traseului Povestile Padurii.
O alta amintire placuta, desi nu am participat fizic la actiune, a fost petitia Stop vanatorii in Parcurile Nationale, demers prin care o mana de oameni au purtat un mesaj puternic, la care au coalizat atatea ong-uri, si care a facut faunei din Romanie un bine mai mare decat a facut Ministerul Mediului in ultimul secol, si cred ca si inurmatorul. M-am bucurat cand premiul Galei socitatii civile s-a mai dus in mod corect si la un ONG mic, nu doar la marii mahari din domeniu, sustinuti de corporatii si interese obscure.

GANDURI DE VIITOR.

Imi doresc sa vad realizate si alte proiecte de infrastructura (un nou refugiu, remarcarea traseelor conform standardului oficial, indicatoare suplimentare sau refacerea celor existente unde e cazul, vreun alt traseu tematic), care sa se bucure de participare si din partea unor oameni din afara asociatiei.
Si ar fi frumos sa existe mai multa prietenie intre membrii, mai multa atentie pentru cei nou veniti si care nu beneficiaza intotdeauna de integrare in grup, precum si sa se refaca atmosfera placuta si discutiile legate de mediu care au disparut din peisaj.
La multi ani!

Fiecare angajat poate decide dacă 3,5% din impozitul datorat statului din salarii sau din venituri extrasalariale poate fi lăsat statului sau poate fi direcționat către o organizație nonprofit.

afla mai multe

 
Rezultate sondaj ianuarie 2024

Vezi toate noutatile